Άννα Αθανασιάδη

Η Άννα Αθανασιάδη γεννήθηκε στην Αθήνα, και ξεκίνησε χορό από πολύ μικρή. Με θεία την Λίντα Άλμα, σπουδαία χορεύτρια της εποχής της, και μεγαλωμένη σε μία καλλιτεχνική οικογένεια, συνέχισε τις σπουδές της στην Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης και αποφοίτησε από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού «Ραλλού Μάνου» το 2004 κατόπιν εξετάσεων στο Υπουργείο Πολιτισμού. Παρακολούθησε πολλά σεμινάρια χορού, θεάτρου και φωνητικής με Έλληνες και ξένους καθηγητές ενώ χορεύει επαγγελματικά από 19 ετών στο θέατρο, στις μουσικές σκηνές και σε ομάδες χορού. 

Η διδακτική της εμπειρία σε παιδιά και ενηλίκους ανέρχεται στα 17 συναπτά έτη σε σχολές χορού και υποκριτικής. 

Συμμετείχε σε πολλές θεατρικές παραστάσεις και συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας, με την Εθνική Λυρική Σκηνή, και με ανεξάρτητες θεατρικές παραγωγές. 

Έργα που συμμετείχε είναι η Λυσσιστράτη, οι Όρνιθες, οι Δύο Τρελλοί Παραγωγοί, το Fame, ο Βαφτιστικός, η Χαρτοπαίχτρα, η Κάρμεν, η Tromopolis, ο Θησέας και η Αριάδνη, το Ακαντού, το Annie, η Όπερα της Πεντάρας, και πολλά άλλα, και συνεργάστηκε με σκηνοθέτες και χορογράφους όπως ο Σταμάτης Φασουλής, ο Φωκάς Ευαγγελινός, ο Δημήτρης Παπάζογλου, ο Κυριάκος Κοσμίδης, η Σοφία Σπυράτου, ο Χάρης Μανταφούνης, ο Βασίλης Μυριανθόπουλος, ο Γιάννης Κακλέας και άλλοι. 

Ξεκίνησε την καριέρα της ως χορογράφος με το musical Annie και στην συνέχεια χορογράφησε την Μελωδία της Ευτυχίας, την Φαύστα, την Οικογένεια Addams, το Jesus Christ Superstar, το Charlie Chaplin, το Mamma Mia, το Hairspray, το Ας Ερχόσουν για Λίγο, το Πριν το Χάραμα, την Συμμορία της Χιονάτης, το Μακρυκωσταίοι και Κοντογεώργηδες, τα Λάχανα και Χάχανα, τα Τρια Γουρουνάκια και άλλες πολλές παραστάσεις για ενηλίκους και για παιδιά. 

Χορογραφεί στον Ant1 το Your Face Sounds Familiar 5 και το Voice 2, πολλά videoclip καλλιτεχνών, διαφημιστικά, events και shows. 

Είναι η χορογράφος του «Τόνι Σφίνου» στα shows του, ενώ επιμελείται την κίνηση σε διάφορες μουσικές σκηνές. 

Μία μεγάλη της επιτυχία είναι το musical «Μαντίλντα» που χορογράφησε για το θέατρο Ακροπόλ, κατόπιν επιλογής του βιογραφικού της από τους δημιουργούς του έργου, και είναι η πρώτη στην Ευρώπη χορογράφος που επιτρέπεται να χορογραφήσει πρωτότυπα το συγκεκριμένο έργο. 

Επιμελήθηκε χορογραφικά και κινησιολογικά την βουβή ταινία «Charlie Chaplin» σε σκηνοθεσία του Θανάση Τσαλταμπάση για την Village. 

Μόνιμη συνεργάτης της Θέμιδας Μαρσέλλου, συνεργάστηκε και με πολλούς ακόμα σκηνοθέτες όπως ο Μιχάλης Ρέππας, ο Θανάσης Παπαθανασίου, ο Πέτρος Ζούλιας, ο Δημήτρης Μαλισσόβας, ο Θέμης Μουμουλίδης, η Μάρθα Φριτζήλα, ο Eammon Farrel, o Andrew Pimlot, και πολλούς άλλλους. 

Το 2018 επιχειρεί να συγκεντρώσει τις χορογραφικές, θεατρικές και διδακτικές της γνώσεις και εμπειρίες σε έναν δικό της χώρο στο Κολωνάκι, με συνεργάτες σημαντικούς καθηγητές, ενεργούς στον χώρο του ο καθένας. 

Στόχοι της είναι η μετάδοση της τέχνης της σε παιδιά, εφήβους και ενηλίκους που αγαπούν την σκηνή και τα φώτα, η ουσιαστική εκπαίδευση πάνω στο τρίπτυχο χορός – τραγούδι – θέατρο και η βαθιά παιδεία, ο σεβασμός στον συνάδελφο, η αλληλεγγύη στην εργασία και η συνεχόμενη προσπάθεια εξέλιξης για υψηλότερους στόχους.

Δείτε την επαγγελματική πορεία & εκπαίδευση της Άννα Αθανασιάδη

Άρθρα, συνεντεύξεις και νέα για την Άννα Αθανασιάδη

Close Menu