Τεχνική Release / Limon

Ο σύγχρονος χορός εμφανίστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα και είναι ένα στιλ χορού που εστιάζει στην προσωπική ερμηνεία ενός χορευτή αντί των δομημένων βημάτων που χαρακτηρίζουν το κλασικό μπαλέτο. Οι χορευτές σύγχρονου χορού απορρίπτουν τους περιορισμούς του κλασικού μπαλέτου και οι κινήσεις τους προέρχονται από την έκφραση των εσωτερικών συναισθημάτων τους. 

Η τεχνική release πρόκειται για μια μίξη τεχνικών περισσότερο απελευθερωμένων από τα υπόλοιπα είδη σύγχρονου χορού. Δίνει έμφαση στην ελαχιστοποίηση της μυϊκής έντασης κατά την κίνηση και, κατά συνέπεια, στην εξοικονόμηση ενέργειας. Αυτό σημαίνει ότι, όταν πρόκειται να κάνουμε μια κίνηση, αντί να χρησιμοποιήσουμε απλώς και μόνο τη μυϊκή μας δύναμη, χρησιμοποιούμε και την αναπνοή, με τον κατάλληλο τρόπο ώστε να την διευκολύνουμε.

Σε συνδυασμό με την δομημένη και αρκετά παλαιότερη τεχνική limòn, ο σύγχρονος χορός προσφέρει και ισχυρή γυμναστική του σώματος αλλά και έκφραση συναισθημάτων περισσότερο απο κάθε άλλο είδος χορού. 

Το μάθημα έχει σχέση με την ταχύτητα ,την συνέχεια και τη ροή τις κίνησης, έχοντας ως αποτελεσμα το σώμα να δείχνει ελαφρύτερο και πιο ευλύγιστο ακολουθώντας μια συγκεκριμένη ενδυνάμωση κατα τη διάρκεια του μαθήματος. Τελευταίο στάδιο του μαθήματος αποτελεί η χορογραφία ,η οποία συνδιάζει την τεχνική μαζί με την έκφραση. Απευθύνεται σε ενηλίκους που έχουν σχέση με την κίνηση και τον χορό, και θέλουν να γυμναστούν έχοντας άμεσα αποτελέσματα. Σας προτείνουμε πάντα να έχετε συνέχεια στα μαθήματα σύγχρονου ώστε να μην χάνετε την επαφή σας και για να μπείτε γρηγορότερα στην φιλοσοφία του συγκεκριμένου είδους και να μπορέσετε να το απολαύσετε.

Ώρες Μαθημάτων

Τρίτη 17:30–19:00
Πέμπτη 17:30–19:00

Τμήματα Ενηλίκων
Τμήματα για Παιδιά

τα Μαθήματα Mας​