Piano City Athens: Παρακολουθήσαμε τρία εντυπωσιακά shows στο φεστιβάλ πιάνου που γεμίζει την πόλη με μουσική

  • Home
  • Articles
  • Piano City Athens: Παρακολουθήσαμε τρία εντυπωσιακά shows στο φεστιβάλ πιάνου που γεμίζει την πόλη με μουσική

Το Ellinikon Experience Park και το Golden Hall φιλοξένησαν μοναδικά shows με μουσική, χορό και εντυπωσιακούς φωτισμούς.

Aν στο άκουσμα της φράσης «μουσικό street festival» σκεφτόμαστε ανεβαστικές μουσικές και χορό στον δρόμο, το Piano City Athens είναι πραγματικά κάτι το ξεχωριστό.

Για πέντε ημέρες, 100 κονσέρτα πιάνου απλώνονται σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους της πόλης με ελεύθερη είσοδο, γεμίζοντας πλατείες, δρόμους, μουσεία, σχολεία και νοσοκομεία με τους απαλούς και άλλοτε δυναμικούς ήχους τους.

Φέρνοντας στην Αθήνα τον θεσμό που εμπνεύστηκε ο Andreas Kern και στο Βερολίνο, και που έκτοτε έχει διοργανωθεί σε μητροπόλεις όπως η Νέα Υόρκη, η Μαδρίτη και το Μιλάνο, η ομάδα του Piano City Athens γεμίζει την πόλη με κονσέρτα πιάνου σε διαφορετικές εκδοχές που απευθύνονται σε όλους και δίνουν έναν κινηματογραφικό αέρα στην ατμόσφαιρα. Το street festival που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Αθήνα, υποστηρίζεται από το Υπουργείου Τουρισμού, την Περιφέρεια Αττικής, τον Δήμο Αθηναίων και το This Is Athens City Festival.

Μάλιστα, το πιο ενδιαφέρον είναι ότι δεν ακούμε μόνο κλασική μουσική αλλά και jazz, νεοκλασική, σύγχρονη και πειραματική μουσική και ενδιαφέρουσες μίξεις ειδών, σε συνδυασμό με χορό και άλλα happenings.

Φέτος, η διοργάνωση περιελάμβανε ρεσιτάλ πιάνου σε πολλά σημεία της πόλης, από τον Λόφο του Λυκαβηττού και τον Εθνικό Κήπο ως το Φράγμα του Μαραθώνα!
Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα shows που παρακολουθήσαμε ήταν το «COSMOS Laser Show & Piano» στο The Ellinikon Experience Centre.

Το  αγαπημένο αστικό Πάρκο του Ελληνικού φωτίστηκε μοναδικά με laser που ήταν συγχρονισμένα με τις μελωδίες του πιάνου που έπαιζε ο διεθνώς καταξιωμένος καλλιτέχνης Victor. Νότες και φως συγχρονίστηκαν σε μια χορογραφημένη συμφωνία που φώτισε τον νυχτερινό ουρανό, δημιουργώντας ένα πρωτότυπο θέαμα, ορατό από πολλά σημεία της πόλης.

Αυτό όμως δεν ήταν το μόνο πρωτότυπο θέαμα που απολαύσαμε στο The Ellinikon Experience Park. Το Σαββατοκύριακο, το πιάνο συνάντησε την χορευτική κουλτούρα του hip hop στο «Piano & Hip Hop Show». Η βραβευμένη εφηβική ομάδα χορού #DOSrs παρουσίασε θεματικές hip hop χορογραφίες ενώ ο πιανίστας Ηλίας Καλούδης αυτοσχεδίαζε πάνω στις μελωδίες γνωστών κομματιών. Τις χορογραφίες υπέγραφαν η γνωστή χορογράφος Άννα Αθανασιάδη και η χορεύτρια και δασκάλα χορού Ελένη Κυριακίδη, αποδεικνύοντας ότι η απαραίτητη έμπνευση μπορεί να παντρέψει μουσικά και χορευτικά είδη που θεωρούσαμε μακρινά.

Ανεβαίνοντας λίγο βορειότερα, στο αγαπημένο εμπορικό κέντρο Golden Hall, οι επισκέπτες έκαναν τη σαββατιάτικη βόλτα τους με μελωδίες από το μουσικό θέατρο Σε έξι διαδοχικές μισάωρες παραστάσεις από το πρωί ως το απόγευμα η σοπράνο Ντένια Λεβέντη και ο πιανίστας Σπύρος Παπαθεοδώρου, δύο καταξιωμένοι Έλληνες μουσικοί έφεραν τον λαμπερό κόσμο των μιούζικαλ, του West End και του Hollywood στο προαύλιο του Golden Hall, με ένα πιάνο και μια φωνή.

Μάλιστα, τα όλα τα μουσικά κονσέρτα που φιλοξενήθηκαν στo The Ellinikon Experience Park και το Golden Hall, στο πλαίσιο του Piano City Athens, είχαν δωρεάν είσοδο χωρίς προκράτηση θέσης, δίνοντας ένα ζωντανό παράδειγμα για τη δημιουργική αξιοποίηση των δημόσιων χώρων.

Το να γεμίζουν τα πάρκα και οι μεγάλοι δημόσιοι χώροι με τέχνη ανοιχτή προς το κοινό αναβαθμίζει τη ζωή μιας πόλης και τόσο το The Ellinikon Experience Park όσο και το Golden Hall της LAMDA Development φιλοξενούν συχνά πολιτιστικές εκδηλώσεις και happenings για μικρούς και μεγάλους.

Comments are closed

en_GBEnglish