Κατερίνα Σπυροπούλου

Ξεκίνησα την πορεία μου σπουδάζοντας κλασικό και σύγχρονο χορό, στην Ανώτερη Επαγγελματική σχολή της Άννα Πέτροβα και στην Γαλλία στο Centre International de dance Rosella Hightower. Συνέχισα με σπουδές υποκριτικής στο Centre du Marais στο Παρίσι και αργότερα παρακολούθησα το τμήμα αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων στον ΑΚΤΟ, που με οδήγησε στην εξερεύνηση και την βαθύτερη κατανόηση του στοιχείου του χώρου.

Το ταξίδι μου στο μονοπάτι της γιόγκα άρχισε πριν 7 χρόνια στο Yoga House. Παρακολούθησα το εκπαιδευτικό των 200h με τον Χρήστο Χαρικιόπουλο. Αρχικά ήθελα να ενσωματώσω στοιχεία από την γιόγκα στην διδασκαλία μου στον σύγχρονο χορό, όμως πολύ σύντομα η γιόγκα έγινε ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ζωή μου. Παρακολούθησα μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα Yoga trans Dance, Prana Flow και Shakti Prana Flow με την Shiva Rea στο Λος Άντζελες και το Λονδίνο. Παρακολούθησα μαθήματα με τον Erich Schiffman ανακαλύπτοντας την Freedom Yoga. Με την Valerie Saier έκανα μετεκπαιδευτικό στον Νευρογλωσσικό προγραμματισμό. Επίσης παρακολούθησα workshop πάνω στην Vinyasa Flow Yoga με την Blaire Lindsay στο Cihangir Yoga Studio στην Κωσταντινούπολη. Ολοκλήρωσα το εκπαιδευτικό των 500h στο Yoga House με τον Χρήστο Χαρικιόπουλο και την Χρύσα Μπαμπαλή. Έχω επίσης παρακολουθήσει το Rainbow Kids yoga teacher training και το ταξίδι της γνώσης συνεχίζει….Barcelona Yoga Conference, contact dancing με τον Kurt Koegel.

Δούλεψα πολλά χρόνια στο θέατρο ως χορεύτρια και αργότερα χορογράφος, στο Παρίσι και στην Αθήνα. Διδάσκω σύγχρονο χορό και γιόγκα τα τελευταία έξι χρόνια στο Yoga House και άλλα studio στην Αθήνα. Στα μαθήματα γιόγκα επικεντρώνομαι στην ροή της κίνησης και της ενέργειας μέσα στο σώμα καθώς και στην σύνδεση με τα στοιχεία της φύσης. Ενσωματώνω mantras, mudras και διαλογισμό σε κάθε πρακτική που διδάσκω.

Διδάσκει