Κατερίνα Ρούσσου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ξεκίνησε να χορεύει σε πολύ μικρή ηλικία. Η τρέλα της όμως για το χορό, άρχισε να γίνεται εμφανής αργότερα. Έτσι, από τα δεκαεφτά της και μέχρι σήμερα, ασχολείται ενεργά με το χορό. Έχει κάνει αρκετά χρόνια μπαλέτο, σύγχρονο και hip hop.

Τo 2012, το Lindy hop ήταν η αιτία να αφήσει ότι είχε κάνει μέχρι στιγμής και να δώσει όλη της την ενέργεια εκεί, παρακολουθώντας συνεχώς μαθήματα και σεμινάρια όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.

Θέλοντας βέβαια να εμπλουτίσει τις γνώσεις της στην οικογένεια των Swing χορών, ασχολείται παράλληλα με το Αuthentic jazz και το Τap. Από το 2015, είναι μέλος τoυ Rhythm Hoppers Chorus Line, (ιδρύτρια του οποίου είναι η Βάσια Παναγιώτου) ένα γυναικείο vintage performance troupe με παρουσιάσεις και διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει, χορεύει και χορογραφεί, πάντα εμπνευσμένη από την αγάπη της για τη μουσική και την κίνηση.

Παράλληλα, εδώ και αρκετά χρόνια, εργάζεται ως καθηγήτρια γαλλικών κ ασχολείται κυρίως με παιδιά δημοτικού και γυμνασίου.
Όταν ανακάλυψε τη μουσικοκινητική, μαθητεύοντας δίπλα στην Χαρά Ασημίνα και τον Βασίλη Αναγνώστου, βρήκε το μέσο με το οποίο θα μπορούσε επιτέλους να συνδυάσει όλα όσα αγαπάει, δηλαδή την εκπαίδευση με την κίνηση και τη μουσική και αυτό ήταν που την κέρδισε από την πρώτη στιγμή.