Κωνσταντίνος Φρίγγας

Γεννήθηκε στην πόλη της Καρδίτσας στην οποία και μεγάλωσε. Έχει φοιτήσει στο τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στο Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών. Από πολύ μικρή ηλικία είναι αθλητής της ενόργανης γυμναστικής κάνοντας παράλληλα και χορό ως υποχρεωτική εκπαίδευση των αθλητών. ασχολείται με το κλασσικό μπαλέτο από πολύ μικρή ηλικία.

Έχοντας αγάπη για το χορό έχει παρακολουθήσει μία πλειάδα σεμιναρίων από Έλληνες και ξένους καταξιωμένους καθηγητές χορού και καλλιτέχνες του χώρου, αποσπώντας έτσι διακρίσεις σε διαγωνισμούς καθώς και πτυχία κλασικού μπαλέτου , μοντέρνου χορού και Τζαζ επαγγελματικού επιπέδου από την Βασιλική Ακαδημία χορού του Λονδίνου(R.A.D).

Αποφοίτησε από την Δημοτική σχολή μπαλέτου Λάρισας στο τμήμα Καθηγητών χορού από το Υπουργείο Πολιτισμού διδασκόμενος του Ρώσικου συστήματος κλασικού μπαλέτου VAGANOVA έχοντας καθηγητή τον κύριο Gech Mixov και συγχρονου συστήματος LIMON REALEASE και HAUCKINS.

Έχει συνεργαστεί με το χαμόγελο του παιδιού, με παιδιά με ειδικές ικανότητες κάνοντας μουσικοκινητική καθώς και απασχόληση παιδιών με παιχνίδια και αθλήματα. Έχει διδάξει σε σχολές χορού, συλλόγους και σε σχολεία και κινησιολογία σε θέατρα και θεατρικές ομάδες.

Ως έντονο και ανήσυχο πνεύμα για τα καλλιτεχνικά δρώμενα κάνοντας σεμινάρια Latin αλλά και Cuban style έχει συμμετάσχει επίσης σε τηλεοπτικές σειρές, τηλεοπτικά show, θεατρικές παραστάσεις ως ηθοποιός και χορευτής και σε πολλές μουσικοχορευτικές παραστάσεις, musical στα θέατρα της Αθήνας και της περιφέρειας δίπλα σε καταξιωμένους χορογράφους, σκηνοθέτες όπως και ηθοποιούς έχει χορέψει σε παραγωγές στο μέγαρο μουσικής Αθηνών παρακολουθώντας παράλληλα και σεμινάρια θεάτρου.

Διδάσκει